Британският министър-председател Тереза Мей ще направи последен опит да убеди парламента

...
Британският министър-председател Тереза Мей ще направи последен опит да убеди парламента
Коментари Харесай

Мей: По-вероятно е да няма Брекзит, отколкото да напуснем без сделка

Британският министър-председател Тереза Мей ще направи финален опит да убеди Народното събрание да гласоподава съглашението за Брекзит. Вотът е плануван за на следващия ден, 15 януари.
 Тереза Мей: Отхвърлянето на съглашението за Брекзит ще е злополука  Жълти жилетки стачкуват против ограниченията за икономии в Лондон  Има 50% късмет за прекъсване на Брекзит, разгласи английски министър
Планира се през днешния ден Мей да изнесе тирада в цех в град Стоук он Трент, считан за цитадела на последователите на Брекзит.

Очаква се министър председателят да предизвести, че е по-вероятно Народното събрание да блокира излизането от Европейски Съюз, в сравнение с да остави Англия да напусне блока без договорка с Брюксел. Мисис Мей ще добави, че доверието в политиката ще пострада " пагубно ", в случай че волята на народа от референдума не бъде зачетена, оповестява Би Би Си.

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин разгласи, че партията му ще гласоподава против контрактуваната от Мей договорка и ще стартира дейности за иницииране на парламентарни избори. Опозицията възнамерява избор на съмнение против кабинета на Тереза Мей напълно скоро, съобщи в изявление Корбин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР